Vaccinatiecentrum Aarschot

Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Om terug gewoon met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, of naar een concert of het voetbalstadion te gaan. Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Het is dus heel belangrijk om je te laten inenten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer het gewone leven kunnen oppikken.

Vaccinatiecentrum Aarschot

Op woensdag 15 september sloot het vaccinatiecentrum Den Amer in Diest officieel zijn deuren na een succesvolle vaccinatiecampagne. Inwoners van Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem kunnen vanaf dan nog tot en met 15 oktober terecht in vaccinatiecentrum Stadsfeestzaal in Aarschot. Deze vaccinatiecentrum is gelegen in de Demervallei 14 - 3200 Aarschot. Voor vragen kan je het call-centrum van Aarschot bereiken via het telefoonnummer 016/29 19 10. Via buslijn 35 Diest - Aarschot kan je vanuit het station van Diest het vaccinatiecentrum in Aarschot bereiken. De dichtbijzijnde bushalte aan het vaccinatiecentrum Aarschot is halte "Aarschot Demervallei".

Voorwaarden

Herkansing voor wie niet gevaccineerd is

Personen die nog niet gevaccineerd zijn of hun tweede dosis gemist hebben kunnen nog steeds contact opnemen met het call-centrum van het vaccinatiecentrum Stadsfeestzaal Aarschot voor een afspraak. Het telefoonnummer van het call-centrum is 016/26 19 10. Vaccinatiecentrum Stadsfeestzaal blijft open tot 15 oktober 2021. Deze personen kunnen zich ook aanbieden tijdens een vrij vaccinatiemoment in hun vaccinatiecentrum. 

Kinderen die 12 jaar worden in de periode van 12 september tot en met 15 oktober 2021

Kinderen die 12 jaar worden in de periode tussen 12 september en 15 oktober 2021 zullen niet meer actief opgeroepen worden om zich te laten vaccineren in het vaccinatiecentrum. Er kan wel contact opgenomen worden met het call-centrum van het vaccinatiecentrum om te kijken of er nog een eerste dosis kan gegeven worden. Indien dit niet mogelijk zou zijn worden ze opgepikt vanaf 15 oktober binnen fase 3. Over hoe deze fase er zal uitzien en hoe deze kinderen opgeroepen zullen worden en waar ze gevaccineerd zullen worden zal later gecommuniceerd worden.

Personen die in aanmerking komen voor een derde prik

De Belgische overheden hebben beslist dat mensen met verzwakte immuniteit en 85-plussers uitgenodigd worden voor een derde prik tegen Covid-19. De uitnodigingen hiervoor werden verstuurd naar de inwoners van Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest, Halen, Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge die hiervoor in aanmerking komen. Vanaf 20 september 2021 kan je zelf nakijken of je op de lijst van patiënten staat via myhealthviewer of via mijngezondheid.belgie.be. Vanaf dan kan je ook via de website van je verzekeringsinstelling (ziekenfonds) algemene informatie verkrijgen. Ook je huisapotheker kan je informatie geven over deze algemene selectie van deze risicopatiënten. Je ziekenfonds en huisapotheker kunnen je NIET toevoegen op de vaccinatielijst.

Ook voor 65-plussers wordt een extra prik voorzien. Dit boostervaccin wordt aangeboden minstens 4 maanden na de tweede prik van het AstraZeneca- of de enige prik van het Johnson & Johnson-vaccin, en minstens 6 maanden na de tweede prik van het Pfizer- of Moderna-vaccin. Op die manier wordt iedereen op gelijke voet behandeld ongeacht het eerdere interval van het vaccin dat men al gekregen heeft. In de praktijk zullen de meeste personen van 65 jaar en ouder zo voor het einde van het jaar uitgenodigd worden voor hun boosterprik.

Wat als je niet op de lijst staat en toch een verhoogd risico loopt?

In dat geval maak je best een afspraak met je vaste huisarts. Deze kan je altijd toevoegen aan de lijst met risicopatiënten, ook na half september. Mensen zonder vaste huisarts maken best een afspraak met een huisarts naar keuze, zodat deze een medisch dossier kan opmaken en je kan toevoegen aan de lijst zodat je ook wordt uitgenodigd voor vaccinatie.

Uitnodiging tot vaccinatie. 

Mensen met verzwakte immuniteit en 85-plussers ontvangen van de Vlaamse Overheid een persoonlijke uitnodiging met de dag en het uur waarop je je mag laten vaccineren. Dit zal gebeuren via een brief in je brievenbus, maar je kan ook een sms of een e-mail krijgen. Het heeft geen zin om het callcenter te bellen voor een afspraak zolang je deze uitnodiging niet ontvangen hebt. De meeste personen van 65 jaar en ouder zullen voor het einde van 2021 uitgenodigd worden voor hun boosterprik.

Je afspraak bevestigen kan via laatjevaccineren.be samen met je vaccinatiecode vermeld in je oproepingsbrief of via het callcenter van het vaccinatiecentrum Stadsfeestzaal Aarschot op het telefoonnummer 016 26 19 10. De planning van het vaccinatiecentrum is een hele uitdaging. We verwachten dat je zoveel mogelijk de tijdstippen respecteert. Is het voorgestelde moment echt niet haalbaar? Dan kan je je afspraak wijzigen via laatjevaccineren.be.

Bedrag

Je laten vaccineren is gratis.

Nodig

Je identiteitskaart

Vaccinatiecentrum Aarschot

Contact

Callcenter vaccinatiecentrum Stadsfeestzaal Aarschot
Demervallei 14
3200 Aarschot
België
10:00 - 12:00
13:00 - 16:00
10:00 - 12:00
13:00 - 16:00
10:00 - 12:00
13:00 - 16:00
Gesloten
Gesloten
10:00 - 12:00
13:00 - 16:00
10:00 - 12:00
13:00 - 16:00
vaccinatiecentrum Aarschot