Toerisme

Toerisme

013 35 32 71
Nu gesloten

Wil je Diest graag eens bezoeken, maar…
Waar beginnen?

Wie Diest bezoekt start best in ons toeristisch onthaalkantoor in de Koning Albertstraat 16 a dat gehuisvest is in het beschermde monument Sint-Elisabethgasthuis, één van de oudste gasthuizen (1256) van Diest en omstreken.

Dit pand speelt ongetwijfeld een belangrijke rol niet alleen in het toeristische maar ook in het culturele leven van onze stad. Zo is er speciaal voor de onthaalruimte een accentverlichting vervaardigd die een objecten benadrukt - hier de print van Prins Filips Willem van Oranje-Nassau op de achterwand m.a.w. Licht wordt hier kunst.

Daarvoor werd de Antwerpse kunstenaar/lichtdesigner Jan Pauwels gevraagd om een ontwerp voor dit historische en beschermde monument een hanglamp te ontwerpen. De kunstenaar laat zich inspireren door de print van Prins Filips Willem die op de wand achter de balie werd aangebracht. De ringvormige luster werd gemaakt in de vorm van de kantwerkkraag van de Prins. Het kantwerk is vervangen door de gekrulde en geplooide inoxstaafjes en op elk knooppuntje werd een lampje aangebracht.

Hier vind je alle info over de stad, regio Hageland en het gebied De Merode. Onze medewerkers geven je graag tips voor een bezoek op maat van jouw wensen en voorkeuren.

Wil je liever van de stad proeven? Kom dan zeker langs in de streekwinkel van Toerisme Diest. Je vindt hier een ruim assortiment van heerlijke streekproducten uit Diest en het Hageland. En ja… ook al de lokale biertjes zijn hier te verkrijgen.

Openingsuren

Locatie

Koning Albertstraat 16a
3290 Diest
België