Stadsarchief

In het stadsarchief van Diest vind je oude en nieuwe documenten over de stad. Ook alle akten van de burgerlijke stand zijn hier terug te vinden. Dit zijn de overlijdens-, huwelijks- en geboorteakten. Dit bevat ook de akten voor al de deelgemeenten: Deurne, Kaggevinne, Molenstede, Schaffen en Webbekom.

De archieven van de omliggende parochies zoals Sint-Sulpitiuskerk en de Onze-Lieve-Vrouwekerk worden ook in het stadsarchief bewaard.

Sommige documenten dateren zelfs van de 13e eeuw zoals middeleeuwse rekeningen, parochieregisters of de Gazette van Diest. Het totale archief beslaat drie kilometer.

Corona-Maatregelen

Vanaf 8 juni gaat het stadsarchief terug open voor bezoekers. Om ieders veiligheid te garanderen werken we voorlopig enkel op afspraak en laten wij een beperkt aantal bezoekers toe.

  • Maak een afspraak via een mail naar Stadsarchief@Diest.be of per telefoon op 013/32 70 09. Het is mogelijk om afspraken te maken op alle werkdagen.
  • Vraag voor je afspraak ook de gewenste archiefstukken aan. De meeste inventarissen kan je terugvinden op het Archievenoverzicht.
  • Het is niet mogelijk om in de leeszaal nog bijkomende stukken op te vragen.

Heb je verder nog vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren!

 

Contact

Archief
Grauwzustersstraat 10
3290 Diest
België
013 32 70 09
013 32 66 26
Gesloten
Op afspraak
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Op afspraak
09:00 - 12:30
13:30 - 16:30
Gesloten
Op afspraak
Gesloten
Op afspraak