Stad Diest bij eerste gemeenten van Vlaanderen voor uitrol supersnel internet

  • 17 januari 2022

De stad Diest maakt werk van supersnel breedbandinternet op zijn grondgebied. Met dat opzet is de stad een samenwerking aangegaan met Proximus voor de uitrol van het moderne glasvezelnetwerk, het zogenaamde “Fiber to the home” (FTTH). Met FTTH wordt de glasvezelkabel tot in de huiskamer gelegd, wat veel sneller internet oplevert dan vandaag het geval is.

Straatwerken

Proximus is momenteel bezig de nodige straatwerken te doen in Diest voor de uitrol van het fibernetwerk. Dat gebeurt in nauw overleg met het stadsbestuur en verloopt in verschillende fasen: wijk per wijk en straat per straat. Tegen eind 2022 zullen ongeveer 4.000 gezinnen in de binnenstad de mogelijkheid hebben om zich aan te sluiten op FTTH. De stad houdt daarnaast ook de plannen van Fluvius/Telenet in de gaten voor de modernisering van het kabelnetwerk. Die modernisering is momenteel lopende in een aantal testgemeenten.

Achtergrondinfo

Wat heeft fiber te bieden voor de inwoners van Diest?

Dankzij “Fiber to the home” surft iedereen in huis sneller dan ooit:

  • Het uploaden van een video in ultra-high definitie neemt bv. slechts enkele minuten in beslag.
  • Het biedt de ideale technologie om het scherpste beeld op verschillende schermen tegelijkertijd mogelijk te maken.
  • Iedereen kan tegelijk online zijn, zonder hapering, zelfs op piekmomenten.
  • Alle gezinsleden kunnen aan hoge snelheid surfen, streamen en gamen, zonder enige vertraging of verlies van kwaliteit.

Wat heeft fiber te bieden voor de bedrijven in Diest?

Dankzij “Fiber to the business” zijn bedrijfsklanten helemaal klaar voor de laatste digitale ontwikkelingen:

  • Samenwerken met collega's gaat veel makkelijker, omdat alles in de cloud kan worden opgeslagen en onmiddellijk beschikbaar is, dankzij het supersnelle downloaden en uploaden.
  • Fiber laat alle medewerkers toe om intensief en gelijktijdig te surfen en te streamen zonder vertraging, zelfs wanneer ze, zoals architecten of designers, vaak met zware bestanden werken. Het biedt de oplossing voor een betere databescherming.
  • De technologie biedt groeimogelijkheden zonder dat bijkomende investeringen in infrastructuur nodig zijn.

Wat heeft fiber te bieden voor de gemeente Diest?

Fiber zal een essentieel onderdeel worden van de infrastructuur van Diest en zijn smart city-toepassingen. De uitrol van fiber met de aansluiting van sensoren en toestellen verbetert de mobiliteit, de openbare veiligheid en de luchtkwaliteit.

Contact

Communicatie
Grote Markt 1
3290 Diest
België
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
16:00 - 19:00
09:00 - 12:30
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Warning 26 mei - 28 mei gesloten
Warning 6 juni gesloten