Sint in Diest

Knotsgekke optocht op 27 november

Help! De smulpieten zijn ontsnapt!

Sint in Diest 2021

Op zaterdag 27 november maken de Sint en zijn Roetpieten met paard en kar een ritje door onze stad op zoek naar de ontsnapte smulpieten. Het belooft een knotsgekke optocht (of zoektocht?!) te worden met een hele hoop circuspieten, een echte sintfanfare en veel meer. Dit jaar houden ze geen halt in de Lakenhalle maar spreken ze alle (brave) kindjes toe op de Grote Markt.

De optocht start omstreeks 14 uur aan de Hasseltse Poort en komt omstreeks 15 uur aan op de Grote Markt, waar de Sint de kindjes zal toespreken.

Route: Hasseltsestraat (startpunt) -> Botermarkt -> Winkelwandelstraat -> Overstraat -> Bruidstraat -> Koning Albertstraat -> Oscar Nihoulstraat -> Brouwerijstraat -> Kaai -> Grote Markt

OPGELET: Covid Safe Ticket (vanaf 12 jaar) en mondmasker (vanaf 10 jaar) verplicht bij de toespraak op het ceremonieplein.

Sinterklaaszoektocht van 27 november tot en met 4 december

Tijdens het verblijf van de Sint in Diest zijn er een paar ondeugende circuspieten ontsnapt met hun zakken vol heerlijk snoepgoed. Ze kennen ons mooie stadje niet zo goed en zijn de weg kwijt. Conchita, de kokkin van de Sint, heeft een goed idee! Als jullie kunnen te weten komen wat de lievelingslekkernijen van onze Pieten zijn, kan Conchita hen naar het Sinthuis lokken met de geur van heerlijk vers snoepgoed. Je moet wel snel zijn, want als de Pieten hun weg niet op tijd terugvinden, kunnen ze op 6 december geen cadeautjes meer rondbrengen. 

Brieven aan de Sint

Op de Grote Markt staat vanaf 27 november een grote rode brievenbus speciaal ontworpen door de Sint. Hier kan je de mooiste kunstwerkjes of prachtigste brieven in droppen. Ben je braaf geweest dit jaar? Zet dat zeker in jouw brief!

Doelgroep

Alle brave kindjes.

Procedure

Ik wil op zoektocht naar de smulpieten!

Stap 1: Print jouw plattegrond af vanaf 27 november of haal een exemplaar bij de Toeristische Dienst af!

Stap 2: Ga op zoek naar de locaties op het kaartje.

Stap 3: Zoek op elke locatie naar een circuspiet en zoek naar de lievelingslekkernij van die piet. Maak een tekeningetje van die lekkernij of vraag aan mama of papa om het op te schrijven.

Stap 4: Alle lekkernijen gevonden? Ga dan tijdens de openingsuren langs bij “Het Kadulleke” en ontvang in ruil voor jouw harde werk een beloning.

Stap 5: Ga moe maar voldaan huiswaarts en geniet van jouw beloning!

Contact

Jeugd
Koning Albertstraat 18
3290 Diest
België
013 35 32 85
09:00 - 12:30
13:30 - 16:00
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:30
09:00 - 12:30