Registratie COVID-19

Opgelet

Er gaan tot nader order geen evenementen door conform het Ministrieel Besluit

Registreren COVID-19 

Tijdens het college van burgemeester en schepenen van maandag 21 september 2020 werd besloten om een uniform registratieplatform te gebruiken in het kader van de COVID-19 maatregelen. Dit platform is gratis en moet je verplicht gebruiken bij het organiseren van evenementen met publiek karakter die doorgaan sinds 1 oktober 2020, zoals bijvoorbeeld een toneelvoorstelling.

Wat doe jij als organisator?

Elke organisator registreert zijn / haar evenement via deze link. Je krijgt daarna een QR-code toegezonden via e-mail. (Kijk zeker jouw spamfolder na.) Via deze QR-code laat je bezoekers zich registreren. Na registratie worden hun gegevens automatisch gedurende 14 dagen bewaard in een afgeschermde online database volgens de regels van de GDPR. Voor jou als organisator is dit ook een hulpmiddel, je moet immers zelf niets meer doen voor de dataregistratie. In geval van contact-tracing wordt er contact opgenomen met de stad. Wij brengen in geval van een besmetting jou als organisator/zaakvoerder op de hoogte.

Opgelet: Dit vervangt geen eigen ticketsysteem.

Doelgroep

  • Elke organisator van evenementen met publiek karakter die doorgaan sinds 1 oktober 2020 is verplicht dit platform te gebruiken. 
  • Elke Horeca-uitbater wordt sterk aangeraden dit platform te gebruiken. 

Procedure

Handleiding aanmaak registratieformulier

Stap 1

Log in met eID of Itsme in het formulier.

Stap 2

Jouw rijksregisternummer, naam en voornaam worden automatisch uitgelezen. Vul de naam en adresgegevens van jouw zaak in samen met jouw contactgegevens.

Stap 3

Controleer jouw gegevens en klik op "Volgende".

Stap 4

Je ontvangt eerst een bevestigingsmail waarna je een tweede mail ontvangt met de QR-code in bijlage.

Stap 5

Breng de QR-code duidleijk zichtbaar aan ter hoogte van de ingang van het evenement en vraag de bezoekers de code te scannen en hun gegevens in te vullen.
Bezoekers die geen smartphone hebben, registreren zich nog op papier en voeg je als organisator zelf nadien toe via de QR-code.

Bedrag

Dit platform is gratis voor zowel de organisator als de bezoekers. 

Uitzonderingen

Opgelet

Momenteel gaan er geen evenementen door conform het Ministrieel Besluit. 

Wet- en regelgeving

Evenementenloket
CC Den Amer
Nijverheidslaan 24-26
3290 Diest
België
Gesloten
08:30 - 12:30
13:30 - 16:00
08:30 - 12:30
08:30 - 12:30
13:30 - 16:00
08:30 - 12:30
12:30 - 16:00
Gesloten
Gesloten