Nuttige info

Subsidies

Je kan voor het organiseren van bepaalde activiteiten subsidies verkrijgen via de stad Diest.

Straat- en wijkfeest

Voor het organiseren van een straat- en wijkfeest kan je een beperkte subsidie ontvangen, indien je aan bepaalde voorwaarden voldoet.
Meer info over de voorwaarden kan je hier vinden.

Bovenlokale artistieke initiatieven

Met de subsidie Bovenlokale artiestieke initiatieven wil stad Diest individuen, verenigingen en organisaties motiveren om nieuwe culturele initiatieven te nemen in onze stad.
Veel mooie locaties in Diest inspireren tot orginele evenementen waardoor een groter publiek onze stad kan ontdekken en leren kennen.
Meer info over de voorwaarden vind je hier.

Evenementen- en horecareglement

In het evenementen- en horecareglement vind je duidelijk terug wat er zeker in orde moet zijn bij de organisatie van een event:

Werken met vrijwilligers


Vrijwilligersverzekering

Wil je werken met vrijwilligers tijdens je evenement? Dat kan, maar denk er aan om je vrijwilligers te verzekeren. Vanuit Vlaanderen is er een gratis verzekering voor vrijwilligers, zodat ook zij beschermd zijn en niet het risico lopen op te draaien voor de financiële gevolgen van hun engagement.
Meer info over de voorwaarden en welke procedure je dient te volgen kan je hier vinden.

Aanvraag bewaking door vrijwilligers

De richtlijn is dat er vanaf 300 bezoekers zal worden gevraagd om minimum twee bewakers (vrijwillig of professioneel) in te schakelen omwille van veiligheidsredenen. Den Amer verplicht via haar gebruikersreglement twee professionele bewakers vanaf 300 bezoekers.
Indien er vrijwilligers worden aangeduid als security, moet er een machtiging voor deze vrijwilligers op de fuif aanwezig zijn, afgeleverd door de burgemeester (bewakingswet). Deze aanvraag dien je min. 14 dagen voor het evenement aan het evenementenloket te bezorgen. Het aanvraagformulier kan je hier vinden.
 

Billijke vergoeding en Sabam

Organiseert u een fuif, concert of ander evenement? Dan gebruikt u misschien muziek, films of andere artistieke werken. Dat mag, maar dan hebt u wel een licentie van Unisono nodig. U kan hier uw licentie bekomen. 
U moet niet langer twee aparte licenties aanvragen voor enerzijds de auteursrechten (Sabam) en de naburige rechten (Billijke Vergoeding). Unisono centraliseert beide.

Basecamp

Indien je een aanvraag doet voor een wandel-, fiets-, mountainbike-, auto- of motortocht moet je een gedetailleerde gpx.file van het parcours toe te voegen. Dit kan via het programma "Basecamp" dat je hier gratis kan downloaden.
Op de gpx.file dienen volgende punten aangeduid te worden: wandel- rijrichting, start- en aankomst, bevoorrading- en hulppost(en), parkeergelegenheid, eventueel opstelling seingever(s), opstelling officiële verkeersborden.

Occasionele verkoop met niet commercieel karakter

Ben je een vereniging die een verkoop wenst te organiseren binnen het kader van een menslievend, cultureel, sociaal, sportief, educatief, verdedigingsdoel of promotie van dierenwereld/natuur/streekproducent/ambacht, dan kan u hiervoor steeds een toelating vragen.
Vul hier het aanvraagformulier 'occasionele verkoop met niet-commercieel karakter' in.

ikorganiseer.be

Organiseer je een fuif, optreden, festival ... en heb je hierover nog vragen? Neem contact op met het evenementenloket en neem zeker ook eens een kijkje op ikorganiseer.be

 

Evenementenloket
CC Den Amer
Nijverheidslaan 24-26
3290 Diest
België
Gesloten
Gesloten
Gesloten
08:30 - 12:30
13:30 - 16:00
08:30 - 12:30
08:30 - 12:30
13:30 - 16:00
08:30 - 12:30
13:30 - 16:00