Award #Sportertersbelevenmeer

07 december 2017

Op 6 december ontving de stad Diest de #sportersbelevenmeeraward 2017

Sport Vlaanderen gelooft er in dat mensen tijdens het sporten meer beleven. Door dit te delen via sociale media kunnen ze anderen stimuleren om te bewegen. 

De actie #sportersbelevenmeer startte begin januari 2017. Elke stad werd door Sport Vlaanderen uitgedaagd.

 

De sportdienst van Diest ging de uitdaging aan.

Op 6 december ontving de stad Diest de #sportersbelevenmeeraward 2017 van Philippe Pacquay, de administrateur-generaal van Sport Vlaanderen. 

 

Diest scoorde positief op de 5 uitdagingen.

 

Uitdaging 1. Promotie voor de actie. Bij alle activiteiten van de sportdienst werden banners geplaatst van de actie, op affiches en in de mailhandtekening werd het embleem geplaatst.

Uitdaging 2. Sportverenigingen zetten de deuren open voor de week van de sportclub. In Diest co in mei en september.

Uitdaging 3. Organiseer 1 groot evenement met hogere belevingswaarde. In Diest was er bij 2 grotere sportorganisaties heel wat te beleven: Dwars door het Hageland met de 2 wielerdorpen en de actie 'Ontmoet de beweging' waarbij mensen uit kansengroepen in de sportzaal De Warande 2 keer per maand samen met hun begeleiders leuke bewegingsactiviteiten kozen.

Uitdaging 4. In enkele scholen waaronder de gemeentelijke basisschool en de het koninklijk atheneum hebben leerlingen hun sportclub getoond tijdens de actie' toon je sportclub@school'. 

Uitdaging 5. Stimuleer anderen tot sporten via sociale media.  Vele Diestenaars deelden hun belevenissen tijdens het sporten via het posten van leuke foto's via #sportersbelevenmeer. 

 

Vanaf 2018 gaat er onder coördinatie van de sportdienst een heuse social media campagne voor sportend Diest van start.

Diest, toon dat sporten leuk is, laat anderen mee genieten, geef het goede voorbeeld. Volgend jaar wil de sportdienst de sociale media doen bewegen

 

Award_Sport_Vlaanderen.jpg

Overzicht nieuws