banner

Verhalenfestival De Merode: Diest

Illustratie bij het evenement

VERHALENFESTIVAL De Merode
Van 17/02 tot 26/02/2017
Diest, Herselt, Westerlo, Aarschot, Tessenderlo en
Scherpenheuvel-Zichem
Er was eens…
jijzelf als klein kind en je hoorde graag verhalen van oma over heksen en geesten, weerwolven en tienurenhonden, dwaallichten en vuurbollen, de loekebeer en de tenenpater… Maar er kwam een ander 'eens' en je begreep dat heksen niet bestaan, de goedheiligman niet uit Spanje komt… Je werd groot maar toch bleef je ook wat klein, want je hoort nog steeds graag die verhalen. Hoe graag wil je niet nog eens naar je kindertijd terugkeren? En hoeveel hou je ook stiekem van stoute volwassen vertelsels?
Wonderen - zoals in sprookjes - bestaan echt. Van 17 tot 26 februari 2017 kan je in zes gemeenten van de Merode volksverhalen herbeleven. In Westerlo, Herselt, Diest, Aarschot, Tessenderlo en Scherpenheuvel-Zichem loop je een avontuurlijke tocht langs vertellers met verhalen uit de streek. Trek je wandelschoenen aan of steek de Leuvense stoof maar aan en schuif je stoel bij!
Projectvereniging De Merode - Cultureel Erfgoed
Info: http://www.demerodeonline.be/verhalenfestival

Vrijdag 24/02/2017 - Diest
Op een dag besloot een Diestse bakker zijn winkeltje te sluiten en zich om te scholen tot heksenmeester. Van heinde en verre kwamen mensen naar de man toe om hen te verlossen van kwalijke hekserij en betoveringen. Maar was de bakker wel echt een machtige tovenaar die de heksen de baas kon, of juist een schaamteloze kwakzalver?
Dit verhaal en nog veel andere krijg je allemaal te horen op vrijdagavond 24 februari op de eerste editie van het Verhalenfestival De Merode in Diest. Op drie gezellige locaties rond de Grote Markt nemen lokale vertellers je mee in de spannende en wonderlijke legendes uit het Diestse verleden.
Biscuiterie Stuckens, taverne De Biertempel (Het Haasken) en café De Kaai, alle drie gelegen in het centrum van Diest, worden het toneel voor de verschillende vertellingen. Geen enkele reden dus om niet met een hapje en een drankje te komen meegenieten van de eerste editie van Verhalenfestival De Merode in Diest!
Uur: 20 uur
Startplaats: Biscuiterie Stuckens, Zoutstraat 5, Diest
Toegang: 4 euro p.p. (in ruil voor consumptiebonnetjes t.w.v. 6,60 euro)
Info: www.diest.be
Reserveren: cultuurbeleid@diest.be - 013 46 06 48

Bron: UiTinVlaanderen.be

Prijs

4.0 (Basistarief: € 4)

Wanneer?

Waar?

  • Biscuterie Stuckens
  • Zoutstraat 5
  • 3290 Diest

Contact

cultuurdienst Diest

Overzicht activiteiten