banner

Free To Run

Illustratie bij het evenement

"Free to Run is een inspirerende ode aan het hardlopen én een getuigenis van een mentaliteitswijziging over de jaren heen."

Er was eens… een wereld waar lopen iets was voor weirdo's, excentriekelingen en demonstranten. Waar lopen verboden was voor vrouwen. Tot de hype losbarstte en we met z'n allen lopers werden. Van de straten in New York tot de paden van de Zwitserse Alpen, van São Paulo tot Parijs, Peking of Sydney, mannen en vrouwen, kampioenen en amateurs... elk jaar zijn er miljoenen mensen die hardlopen. Of het nu gaat om prestigieuze en groots georganiseerde marathons of om de buurvrouw die door het park jogt, lopen is helemaal ingeburgerd in onze maatschappij. Nog geen vijftig jaar geleden was dat nochtans helemaal anders: lopen was voorbehouden voor mannen, beperkt tot stadions en met strikte, soms absurde regels. Aan de hand van onuitgegeven getuigenissen en archiefbeelden vertelt Free to Run voor het eerst het verbazingwekkende verhaal van het hardlopen gedurende de voorbije 50 jaar. Over de strijd van vrouwen om te mogen lopen, het ontstaan van veldlopen en marathons tot de booming business die lopen tegenwoordig is. Of hoe een marginale en militante daad een universele passie werd. (Docville)

 

TICKETPRIJZEN ZEBRACINEMA 6 euro normale ticketprijs 5 euro kortingstarief voor studenten en leerkrachten op vertoon van een geldige studenten- of leerkrachtenkaart, 55+ en groepen +10 personen 3 euro

jongerentarief tarief -26 jaar en personen met een WIGW statuut.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Prijs

6.0

Wanneer?

Waar?

  • Begijnhof Diest
  • Infirmeriestraat z/n
  • 3290 Diest
  • 013 46 06 40
  • info@ccdiest.be

Contact

Cultuurcentrum Begijnhof Diest

Overzicht activiteiten