Finse Piste

foto finse pisteMet de aanleg van een Finse piste in het Warandepark speelde de stad in 2012 in op de vraag van sporters, verenigingen en scholen. Een Finse piste is een loopparcours met een zachte bovenlaag in houtsnippers. In het Warandepark gaat het om een traject in lusvorm van 620 meter lang en 1,5 meter breed. De lus wordt verbonden met het huidige wandelpad rond de tennisterreinen. Zo kunnen de liefhebbers per ronde een totale lengte van 720 meter afleggen. Dit aanvullende wandelpad loopt over een stevige helling, de Warandeheuvel, wat de uitdaging alleen maar groter maakt.

 

Verlichting

Lopen op de Finse piste kan ook 's avonds heel vlot en veilig, want ze wordt over de hele lengte verlicht. Langs de piste, in de buurt van de tenniskantine en iets voor het infobord, staat een stroomkast met een groene lichtschakelaar. Door het indrukken van deze schakelaar wordt de verlichting van de piste voor één uur ingeschakeld. 

 

Voordien was de verlichting aangesloten op de straatverlichting. Het licht brandde de hele nacht, of ze nu gebruikt werd of niet. De stad wil milieubewuster omgaan met energie. De lopers kunnen nu ook zelf beslissen wanneer ze van de piste gebruik maken.

Contact