Diest, bruisende stad aan de Demer

Diest is een aangename, ondernemende en vlot toegankelijke stad waar altijd wel iets te beleven valt. De verzorgde straten, leuke winkels, lekkere restaurantjes, mooie groenvoorzieningen en historische gebouwen maken van Diest een gezellige stad om te vertoeven. Diest pakt uit met zijn verleidelijkste charmes: historisch en folkloristisch, landschappelijk en recreatief, kunstzinnig en gastronomisch.

 

Een schat aan wandel- en fietsroutes ligt voor het uitkiezen en de kleinste kunnen zich helemaal uitleven in de speeltuinen van het Provinciaal domein de Halve Maan.

 

Foto Hof van Oranje NassauHet historische stadscentrum van Diest is als het ware één groot openluchtmuseum. Het Begijnhof, de Sint-Sulpitiuskerk, het geboortehuis van Sint-Jan Berchmans, de stadsvesten, Fort Leopold,… Geen enkele andere stad in België heeft zoveel beschermde monumenten per km² als de historisch kern van Diest. In de straten en steegjes rondom de gezellige Grote Markt waant u zich zo terug in de tijd dat de Prinsen van Oranje-Nassau in Diest verbleven. Breng zeker ook eens een bezoekje aan stadsmuseum De Hofstadt.

 

Winterfoto WebbekomsbroekMaar in Diest kan je ook tot rust komen in een aangename en groene omgeving. Maak een natuurwandeling door het Webbekoms broek. Wandelend langs de Demer kom je voorbij bloemrijke hooilanden, rietlanden en wilgenbosjes. Van op de wallen heb je zicht op het broek en de stad Diest. Wellicht kom je op je tocht wel een kudde grazende ijslandpony's tegen of zie je een blauwe reiger vliegen.

 

Foto park CerckelPal in het centrum van de stad zijn het Warandepark en het pas gerenoveerde park Cerckel de ideale plaats om even tot rust te komen. Sportievelingen kunnen een rondje lopen op de pas aangelegde Finse piste in het Warandepark.

 

 

 

 

 Foto interieur Toerisme DiestDiest heeft werkelijk alles om het de bezoekers naar hun zin te maken – of je er een dag of een week verblijft, in zomer of winter, alleen, met het hele gezin of in groep. Er liggen verschillende hotels in het centrum. Stappers en fietsers kunnen in het centrum en de landelijke omgeving hun hartje ophalen en om op adem te komen, genieten op een zonnig terrasje van het uitzicht en een glas lokaal Gildenbier of Hagelandse wijn. Wil je méér informatie over toeristisch Diest ga dan zeker eens kijken op de website van Toerisme Diest.

  

Foto brochure CC DiestOok op cultureel vlak valt er heel wat te beleven in Diest. Zowel in de stad als in de deelgemeenten is er een rijk verenigingsleven dat heel wat kunst, muziek of toneel op de planken brengt. Den Amer, de nieuwe multifunctionele hal voor evenementen en fuiven langs de Nijverheidslaan, is ondertussen een feit. Neem voor de programmatie zeker eens een kijkje op de website van het Cultuurcentrum.

 

 

Contact