Golf spelen in de stad

Sightseeing en sport een gekke combinatie ? Niet in Diest dankzij City Golf.

 

Foto city golf in park cerckelDe naam zegt het eigenlijk al. Je golft niet op een klassieke golfbaan, maar wel op diverse locaties in de binnenstad. Op een sportieve maar toch rustige manier kunnen de deelnemers het historisch centrum verkennen.

 

De route is een mooie afwisseling tussen de historische trekpleisters en de mooie groene ruimtes die Diest heeft. Een greep uit de locaties: Sint-Jans Ruïne, Den Drossaard, het Henri Verstappenplein, de Citadel, de Grote Markt, de Allerheiligenkapel, 't Spijker, park Cerckel, het Jan Heylenpark, het begijnhof, het Warandepark, de site Lindemolen en het bezoekerscentrum Webbekoms Broek

 

De deelnemers wandelen door de stad en spelen op de uitgekozen plaatsen naar targets die zich reeds in de stad bevinden zoals bijvoorbeeld een standbeeld of een zitbank. Maar het kan evengoed een netje of vlagje zijn dat eerst wordt geplaatst. Als toemaatje wordt de wandeling voorzien van culturele stadsinfo.

 

Golfervaring is niet nodig. De deelnemers krijgen voor aanvang een korte golfinitiatie. City Golf wordt gespeeld met een zachtere, 'Almost Golfbal' die geen schade kan aanrichten.  Er wordt ook een slagmat gebruikt zodat er geen schade aan straatstenen of openbaar groen wordt veroorzaakt.

 

Het golfspel kan het hele jaar van maandag tot zondag worden gespeeld. Je moet wel op voorhand reserveren.

 

City Golf biedt zes of negen holes aan in Diest. De activiteit neemt twee tot drie uur in beslag. Je kan spelen in groepen van minimum vier en maximum 250 personen. De groep wordt steeds begeleid door een begeleider van City Golf. De kostprijs bedraagt 20 euro per persoon voor zes holes en 25 euro per persoon voor negen holes. Informeer naar groepskortingen en studententarieven.

 

Reservaties kunnen via Toerisme Diest of rechtstreeks bij City Golf info@city-golf.be of telefonisch 0498 39 56 94. Neem ook eens een kijkje op de website www.city-golf.be

 

Contact

Externe links