Vrijwilligersacademie

Ben je een enthousiaste vrijwilliger en wil je graag bijblijven, nieuwe vaardigheden aanleren, en jouw ervaringen delen met andere vrijwilligers?

 

Dan is de vrijwilligersacademie iets voor jou! Je kan er terecht voor vormingen over allerlei thema's, op maat van vrijwilligers.

De vrijwilligersacademie was een samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant, Vormingplus, Arch'educ en de deelnemende gemeenten waaronder stad Diest.

 

***

 

Vanaf 2016 wordt deze academie niet langer ingericht door bovenstaande partners, maar Diest biedt nog wel graag gratis cursussen aan vrijwilligers aan. Op deze manier wil stad Diest haar vrijwilligers blijvend ondersteunen en appreciëren.

 

In het kader van de vrijwilligersacademie organiseert de stad Diest in het najaar van 2017 drie gratis infosessies voor Diestse verenigingen, op deze manier trachten we jullie en jullie vereniging extra te ondersteunen.


Inschrijven kan nog t.e.m. 29 september 12 uur via cultuurbeleid@diest.be. Laat ons zeker weten wie je bent, bij welke vereniging je hoort en bij welke sessies je aanwezig wil zijn. Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt!

 

Di. 10 okt. 19.30 uur - Beatenzaal - Besturen in een vzw en feitelijke vereniging
Algemene infosessie over alle belangrijke aspecten van een vzw/feitelijke vereniging, inclusief een overzicht van de verschillende administratieve, juridische, boekhoudkundige en fiscale verplichtingen.

 

Di. 17 okt. 19.30 uur - Beatenzaal - Een vzw in orde brengen met de wettelijke bepalingen: hoe moet dat?
Stap voor stap wordt aangegeven hoe men een bestaande vzw in regel kan stellen met alle mogelijke juridische, fiscale en boekhoudkundige verplichtingen.

 

Di. 24 okt. 19.30 uur - Clarissazaal - Boekhouding voor verenigingen
In deze infosessie worden eerst theoretisch de verschillende regels in verband met de boekhouding van een kleine vzw uiteengezet. Daarna volgt een praktische oefening, al dan niet aan de hand van het online boekhoudprogramma.

 

 

Contact