Activiteiten

Naast de dagelijkse bibliotheekwerking organiseert de bibliotheek ook activiteiten met als doel de bevolking te sensibiliseren en de bibliotheek te promoten.

 

 

Jeugdboekenweek

Jaarlijks organiseert de Bib een Jeugboekenmaand. Tijdens die maand (maart of februari) staat de bib in het teken van een bepaald thema. In 2015 is het thema "Humor". De meeste basisscholen uit de regio Diest komen dan op bezoek met de klas. Wil je meer informatie hierhoever neem dan contact dan Ria Convents (ria.convents@diest.be

 Weg van de stad Jeugboekenweek 1 tot 24 maart 2016

Bibliotheekweek en verwendag

De bibliotheekweek, een jaarlijkse gebeurtenis, vindt steeds plaats in de maand oktober. Tijdens deze week worden onze leden uitgenodigd op de Verwendag die 's zaterdags plaats vindt.

 

Leesgroep

Samen één boek lezen en dan gezellig samenkomen in de bib om over het boek van gedachten te wisselen. De leesgroep komt om de twee maanden samen op woensdagavond om 19 uur. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Gerd Goossens (gerd.goossens@diest.be).

 

Literatuur op zondag

In samenwerking met CC Diest organiseert de bibliotheek deze literiare ochtendhappening. Meestal gaat het om een lezing of een voorstelling waarin de literatuur centraal staat.

 

2-jarigen project

De kinderen die in het lopende jaar 2 jaar worden, krijgen een uitnodiging van de bib. Zij krijgen een persoonlijke rondleiding in de bib.

 

Tentoonstellingen

In de bibliotheek worden regelmating tentoonstellingen gehouden. 

 

Lezingen

Regelmatig gaan er lezingen door in de bib.

 

Internetlessen en tabletcafé


Op donderdagvoormiddag zijn er internetlessen in de bib.

Op vrijdagvoormiddag is er het Tabletcafé, de ene week voor androidtablet of android smartfoon, de andere week voor Ipad of Iphone.

Inschrijven kan via telefoon of email. Contacteer Eugeen Bouwen 016 32 69 30 of e-mail: eugeen.bouwen@diest.be 

Bekijk hier het programma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact