Evenementen

De stad Diest organiseert in nauwe samenwerking met vzw Ondernemend Diest en de Adviesraad Centrummanagement jaarlijks verschillende acties.

 

Enkele van deze acties zijn de voorbije jaren uitgegroeid tot vaste waarden en trekken steeds een groot bezoekersaantal. Ze zijn dan ook belangrijke commerciële ankerpunten en dragen bij tot de uitstraling van Diest als winkelstad.

 

We sommen even op welke dagen je zeker moet aanstippen in de agenda:

 

Witte Donderdag (Lentejaarmarkt)

Van 18.00u tot 22.00u kunnen bezoekers in het stadscentrum genieten van avondshoppen bij de vele handelaars, aangevuld met een avondmarkt en straatanimatie. We moedigen onze handelaars ook aan om zelf dingen buiten te zetten om zo bij te dragen aan een gezellige sfeer in het centrum. Met wat geluk is dit ook de eerste keer dat er volle terrassen te zien zijn bij onze plaatselijke horeca!

 

Braderie (juni)

De braderie gaat de soldenperiode vooraf, tijdens de 4 braderiedagen mogen er volop 'braderieprijzen' geafficheerd worden! Kraampjes in de straten, een autoshow, terrassen, animatie en andere evenementen zijn op vrijdag en zaterdag de ingrediënten om de bezoekers te vermaken in een verkeersvrije binnenstad.

 

Dag van de Klant (september)

Deze nationaal georganiseerde dag zet de klant in de kijker. Via vzw Ondernemend Diest krijgen klanten van aangesloten handelszaken een mooi extraatje aangeboden. Alle handelaars kunnen op deze dag een exta inspanning leveren om hun klanten nog meer in de watten te leggen. Straatanimatie voor jong en oud maakt het winkelen nog leuker!

 

Diest in Kerstlicht (december)

Diest in Kerstlicht is de kers op de taart van onze acties. Een hele maand lang worden er via vzw Ondernemend Diest allerhande acties voorzien, in samenwerking met interne en externe partners. Sfeer en gezelligheid zijn absolute kernwoorden! Koopzondagen, koopavonden, een kerstdorp, tombola,...de invulling is elk jaar weer wat anders, maar loopt wel de hele maand december.

 

Overige

Naast deze vaste waarden zijn er ook nog verschillende nieuwe initiatieven, vaak op voorzet van onze handelaars met creatieve ideeën. In 2012 was er de grote stadsbeurs 'Exclusief Diest' waarbij we onze winkelstad op een unieke manier in de kijker hebben gezet. Er was ook de sfeervolle en intieme actie Culinair Valentijn in het charmante Park Cerckel.

De voorjaarstopper van 2013 was 'Ladies CityDeluxe' een gloednieuw evenement waarbij onze dames helemaal centraal stonden...de winkelstraten werden helemaal ingepalmd door onze handelaars met talloze leuke initiatieven de shoppers hebben verwend & verrast!

 

 

Heb je vragen of leuke ideeën/initiatieven? Leg deze zeker voor aan onze Centrummanager!

Contact