Cambio

Cambio autodelen: iets voor jou?

 

Sinds april 2012 kan je in Diest gebruik maken van Cambio autodelen. Dit is een eenvoudige formule waarbij op een vaste standplaats in de stad auto's ter beschikking staan.

 

Foto parking CambioCambio- leden kunnen tegen een vergoeding en na reservatie deze wagens gebruiken. Je vindt de Cambio wagens ter hoogte van park Cerckel in de Michel Theysstraat en aan de Hasseltsestraat op de parking tegenover het OCMW.

 

Cambio autodelen vind je ondertussen in 16 Vlaamse steden (Oostende, Brugge, Leuven, Mechelen, Hasselt, Lier, Turnhout,…) en in Brussel. Als lid van Cambio mag je ook met wagens van deze steden rijden!

 

Wie een auto wil gebruiken, moet hem eerst reserveren. Dat kan de klok rond via het internet of met de telefoon. Je kunt een auto reserveren voor een uur, een paar uren, een dag of zelfs langer. Na het gebruik breng je het voertuig terug naar de standplaats. De kosten worden berekend op basis van de gebruiksduur en het aantal kilometers. Cambio biedt de gebruikers heel wat voordelen. Zo moet je geen (tweede) auto kopen, wat een flinke besparing betekent.

 

Niet alleen wat de aankoop zelf betreft, maar ook op het vlak van gebruiks- en onderhoudskosten, zoals brandstof, verzekering, verkeerstaks enzovoort. De stadsdiensten zorgen ervoor dat de auto's er altijd netjes bij staan.

 

Door aan te sluiten bij Cambio draag je je steentje bij tot een beter milieu en een leefbaardere woonomgeving met minder verkeer in de stad

 

Chris is één van de Cambio gebruikers in Diest. Hij is alvast positief: 'Ik kende het systeem niet. Ik woonde een infoavond bij en vond het een interessant alternatief voor mijn wagen, die aan vervanging toe was en die ik bovendien niet zo vaak gebruikte. Ik ben lid geworden en heb mijn eigen wagen van de hand gedaan. Daar heb ik geen spijt van: zelfs als ik langere afstanden rijd, blijft Cambio voordeliger dan mijn eigen wagen."

 

Behalve een aantal praktische en financiële voordelen, heeft autodelen ook voordelen op vlak van milieu. Met één gedeelde wagen worden immers gemiddeld 8 tot 12 private wagens van de baan gehaald. Dit leidt tot een vermindering van de CO2-uitstoot.

 

Heb je interesse of wens je bijkomende informatie? Kom naar een infoavond op het stadhuis of neem een kijkje op www.cambio.be  

 

Ontdek enkele voordelen van Cambio in onderstaand filmpje:

 

 

Contact

Externe links