De Lijn

1 euro actie op zaterdag

Dankzij de stad Diest kunt u op zaterdag voor de prijs van 1 euro met De Lijn naar Diest en terug met elke bus die rechtstreeks naar Diest rijdt. Enige voorwaarde is dat u bij de heenreis afstapt in de stadszone Diest en bij de terugreis weer opstapt in deze stadszone.

 

Vraag uw 1 euro biljet aan de chauffeur.

 

De Belbus

Met de belbus kan je je gemakkelijk van en naar Diest laten voeren.

 

Ook jij kunt meerijden met de belbus. Eén telefoontje naar 016 31 37 00 en je zitje is gereserveerd. Hieronder krijg je meer informatie over de werking van de belbus, de dienstregelingen en de kostprijs. Ontdek de voordelen van de belbus en geniet zonder mate.

Wat is het?

De Lijn opteert voor aanvullend, vraagafhankelijk vervoer. En dit door middel van een Belbussysteem dat ook aansluiting geeft met bestaande lijnen. De Belbussen spelen in op de lokale verplaatsingsbehoeften in de landelijke gebieden. De Belbussen verbinden verspreide woonkernen zowel onderling als met de hoofdgemeente. Reizigers kunnen er overstappen op de bestaande lijnen.

Hoe werkt het?

Het systeem werkt telefonisch. Je belt het nummer 016 31 37 00 en komt in contact met de Belbuscentrale. Je meldt de vertrek-, de aankomsthalte en het gewenste aankomstuur aan de Belbuscentrale. Wanneer de aangevraagde verplaatsing met de bestaande busdienst mogelijk is binnen een wachttijd van 60 minuten, wordt je wel naar deze busdienst doorverwezen. De centrale is bereikbaar op weekdagen van 07 uur tot 18 uur, op zaterdag en zon- en feestdagen van 09 uur tot 16 uur.

 

Reserveren doe je tijdens de openingstijden van de Belbuscentrale. Je belt liefst één dag of toch minimum twee uur vooraf. Je kan ook meteen je terugreis reserveren. Reserveren voor meerdere dagen is ook mogelijk.

 

De Belbus rijdt op weekdagen, op zaterdag, zon- en feestdagen.

 

Welke gegevens hebben we nodig: je naam, adres en telefoonnummer, de datum van je verplaatsing, het gewenste vertrek- en/of aankomstuur, de juiste benaming van je op- en afstaphalte, het aantal reizigers waarvoor je belt. De operator zal je meedelen hoe laat je aan de halte moet zijn. Zorg dat je enkele minuten voordien ter plaatse bent. Let wel, er is aan sommige haltes slechts één haltepaal aangebracht aan één kant van de weg. De belbus is ook geschikt voor rolstoelgebruikers, maar er is slechts plaats voor één rolstoelgebruiker per rit.

 

Wat kost het?

0,50 euro-actie op weekdagen. Dankzij de stad Diest kunt u op weekdagen voor de prijs van 0,50 euro heen- en terugreizen met de belbussen van Diest.

 

Op de website van De Lijn vind je alle informatie terug over de verschillende tarieven.

 

Contact