Gratis duurzaam bouwadvies

Wat?

Bouwen en verbouwen in onze gemeente doe je bij voorkeur op een duurzame manier. Diestenaars met een baksteen in de maag kunnen een gratis advies duurzaam bouwen (DuBo) krijgen van vzw Dialoog. Het gaat om een advies op maat voor verbouwprojecten of nieuwbouw op vlak van  duurzaamheid. Kleine nuances in het ontwerp of de verbouwing kunnen immers grote gevolgen hebben wanneer het project is voltooid. Zo doen onvoldoende of slecht geplaatste isolatie, koudebruggen of fout geplaatste ramen de energiefactuur hoog oplopen. Om goed voorbereid aan de start van een bouw- of verbouwproject te komen is het DuBo-advies ideaal. Niet alleen energie, ook watergebruik, ventilatie en materialen komen aan bod. Een advies duurt minimum twee, maximum drie uur.

 

DuBo-advies treedt geenszins in concurrentie met de architect. Zo worden er bijvoorbeeld geen berekeningen of analyses gemaakt. Het gaat om een vrijblijvend en bijkomend advies in de planningsfase, vaak nog voor er een architect wordt aangesteld.

Terug naar boven

Voorwaarden

Diest biedt dergelijke adviezen tot einde 2019 gratis aan haar inwoners aan. Zowel oude als nieuwe woningen komen voor het project in aanmerking. Voorwaarde is wel dat het gaat om een woning in Diest of haar deelgemeenten, die wordt gebouwd/verbouwd door de eigenaar of zijn naaste familie met als doel deze zelf te gaan bewonen. Bij verbouwprojecten vindt het advies plaats in de woning van de bouwheer. Voor nieuwbouw wordt het project besproken op het stadhuis van Diest.

Terug naar boven

Procedure?

Je kan een afspraak maken via steunpuntdubo@vlaamsbrabant.be.
Telefonisch reserveren kan op het nummer 016 23 26 49.

 

Terug naar boven

Bedrag

Gratis voor inwoners van Diest.

Terug naar boven

Contact