Be-Alert

BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

 

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

 

Wat is BE-Alert?

 

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert, kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Officiële, correcte informatie, direct van de bron.


Welke kanalen gebruikt BE-Alert?

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen. Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent!Op welke basis krijg ik een BE-Alert melding?

Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen.

 

Via je adres

Een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op Be-Alert.

Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren.

Je woont in {naam gemeente} en werkt in {Brussel, Antwerpen, …}?

Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.

 

Via je locatie

 

Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je een dagje {aan zee, in de Ardennen, …} bent, of een uitstap maakt naar {de zoo, de cinema, …}.


Hoe schrijf ik me in voor BE-Alert?

Inschrijven is volledig gratis.

Je kan je heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be.

 

Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in!

 

 

Contact

Aanverwante info