Museum en Shopping Zondagen

Het historische stadscentrum van Diest is een schatkamer aan erfgoed, boetiekshops en lekkere restaurantjes. Vanaf oktober tot en met mei openen de verschillende boetiekshops en musea hun deuren ook op de 1e zondag van de maand. Dit maakt van Diest dé stad voor een gezellige zondag shoppen en museumhoppen!

Kijk voor de deelnemende handelaars op de website www.shoppenindiest.be. Meer informatie over de 8 open (en gratis) musea vind je bij musea op onze website.

Elke editie brengt één van de musea het verleden tot leven met speciale activiteiten of rondleidingen.

Bedrag

Gratis

Workshop aromatische kruiden

7 november - Achter de gevel van het voormalige Sint-Elisabethgasthuis bevindt zich één van de oudste apotheken van België. De ‘apothekers van wacht’ nemen je er mee in de medicinale wereld der kruiden. Je gaat in deze workshop zelf aan de slag met kruidendrankjes en -zalfjes. Opgelet: reservatie verplicht via museum@diest.be. Geef hierbij je voorkeur op voor de workshop om 13.30 uur of 15.30 uur.

Rondleiding Ode aan de laatste twee Begijntjes

5 december - Nood aan wat rust na het kerstshoppen? Laat je betoveren door de lichtjes op het begijnhof tijdens een rondleiding met de twee laatste begijntjes: Johanna Uitdewilgen en Bernardina Janssen. De rondleiding start aan de ingang van de Sint-Catharinakerk op het Begijnhof. Opgelet: inschrijven verplicht via museum@diest.be. Geef hierbij je voorkeur op voor vertrek om 14 of 16 uur.

Museum en Shopping Zondagen

3 oktober tot 1 mei - Van oktober tot en met mei openen de verschillende boetiekshops en musea elke 1ste zondag van de maand hun deuren. Dit maakt van Diest dé plek voor een gezellige zondag shoppen en museumhoppen! Elke maand is er ook iets speciaal te beleven in de Diestse musea en shops. Ga naar de website www.diest.be/museum-en-shopping-zondagen en ontdek het volledige aanbod.

Contact

Stadsmuseum De Hofstadt
De Hofstadt
Grote Markt 1
3290 Diest
België
Gesloten
11:00 - 17:00
Gesloten
11:00 - 17:00
11:00 - 17:00
13:00 - 18:00
13:00 - 18:00
Museum en shoppingzondagen