Museum en Shopping Zondagen

Het historische stadscentrum van Diest is een schatkamer aan erfgoed, boetiekshops en lekkere restaurantjes. Vanaf oktober tot en met mei openen de verschillende boetiekshops en musea hun deuren ook op de 1e zondag van de maand. Dit maakt van Diest dé stad voor een gezellige zondag shoppen en museumhoppen!

Kijk voor de deelnemende handelaars op de website www.shoppenindiest.be. Meer informatie over de 8 open (en gratis) musea vind je bij musea op onze website.

Elke editie brengt één van de musea het verleden tot leven met speciale activiteiten of rondleidingen.

Bedrag

Gratis

Rondleiding met de Grauwzusters, zusters van liefde

6 februari - De Museum en Shopping Zondag van 6 februari staat volledig in het teken van de liefde in al zijn facetten. Ditmaal richt cupido zijn pijlen op de zorgsector. De Grauwzusters nemen je mee naar het Museum Grauwzusters op het Begijnhof. Ze vertellen je er alles over hun liefde voor de zorg als teken van naastenliefde en over hun mystiek huwelijk bij het intreden in de orde. Mis deze kans op een ...

Museum en Shopping Zondagen

3 oktober tot 1 mei - Van oktober tot en met mei openen de verschillende boetiekshops en musea elke 1ste zondag van de maand hun deuren. Dit maakt van Diest dé plek voor een gezellige zondag shoppen en museumhoppen! Elke maand is er ook iets speciaal te beleven in de Diestse musea en shops. Ga naar de website www.diest.be/museum-en-shopping-zondagen en ontdek het volledige aanbod.

Doeboekje voor kleine speurneuzen in stadsmuseum De Hofstadt

9 januari tot 31 december - Aan het begin van het nieuwe jaar is stadsmuseum De Hofstadt klaar voor een nieuw avontuur. Ben jij tussen 3 en 11 jaar oud? Breng dan een bezoekje aan het museum met de ganse familie en ontdek de nieuwe mysteries van De Hofstadt met het doeboekje voor kleine speurneuzen. Geen tijd op 9 januari? Geen nood: de kindergids blijft het ganse jaar 2022 gratis ter beschikking.

Contact

Stadsmuseum De Hofstadt
De Hofstadt
Grote Markt 1
3290 Diest
België
11:00 - 17:00
Gesloten
11:00 - 17:00
11:00 - 17:00
13:00 - 18:00
13:00 - 18:00
Gesloten
Museum en shoppingzondagen