Voorsorteerstroken voor rotonde in Diest

Wat?

In Diest, op de kruising van de Citadellaan (R26) met de Nijverheidslaan, vormde Wegen en Verkeer de bestaande rotonde om tot een rotonde met voorsorteerstroken. Op donderdag 8 en vrijdag 9 oktober werd de nodige markeringen en verkeersborden geplaatst, daarna werd de nieuwe rotonde in gebruik genomen. Het verkeer zal geen hinder ondervinden van de werken. 

Meer capaciteit, zonder in te boeten aan veiligheid


Een rotonde met voorsorteerstroken werkt anders dan een traditionele rotonde. Bij dit soort rotonde kiest de bestuurder op voorhand een rijstrook in functie van haar of zijn bestemming. Wie de eerste afslag wil nemen of rechtdoor wil rijden, kiest voor de rechterrijstrook. Wie de derde of vierde afslag wil nemen, moet de linkerrijstrook nemen. Op de rotonde zelf van rijstrook wisselen is niet mogelijk. 

Capaciteitsverhoging met oog op knip turnhoutsebaan

De verhoging van de capaciteit van de rotonde is vooral nodig met het oog op de grondige vernieuwing van de stationsomgeving van Diest. In het kader van die vernieuwing, waarvan de werken volgend jaar starten, wordt de Turnhoutsebaan geknipt ter hoogte van het station. Al het verkeer van en naar de stationsparking moet in de toekomst via de rotonde aan de Nijverheidslaan rijden. Om dat op een veilige en vlotte manier te doen verlopen, zijn de aanpassingen aan de rotonde noodzakelijk. 
 

Geen hinder voor het verkeer tijdens laatste werken

Deze zomer legde Wegen en Verkeer op de rotonde in Diest de noodzakelijke extra rijstrook aan. Op donderdag 8 en vrijdag 9 oktober worden ook de markeringen en verkeersborden geplaatst. Daarna wordt de nieuwe rotonde in gebruik genomen. De werken veroorzaken geen verkeershinder, de rotonde blijft altijd toegankelijk voor het verkeer. 
Lees hier alles over de werken op de rotonde in Diest.

 

 

Contact

Openbaar domein
Nijverheidslaan 23 - 24
3290 Diest
België
09:00 - 12:30
14:00 - 15:00
09:00 - 15:00
14:00 - 15:00
09:00 - 12:00
14:00 - 15:00
Gesloten
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:00
14:00 - 15:00
Warning 1 november gesloten
Warning 2 november gesloten