Scholen en BKO

Tijdelijke sluiting GBS Deurne

GBS Deurne moet tijdelijk de deuren sluiten. Door een aantal coronabesmettingen zitten 4 leerkrachten in preventieve quarantaine en de school vindt geen vervanging om de lessen te laten doorgaan. De 116 leerlingen van GBS Deurne krijgen daarom vanaf maandag 22 maart afstandsonderwijs. De ouders worden persoonlijk door de school op de hoogte gebracht.

Preventieve quarantaine

De school telt 116 leerlingen. Tijdens de afgelopen week testte 1 leerling van het zesde leerjaar, 2 leerlingen van het tweede leerjaar en 1 leerkracht positief op het coronavirus. Sinds vrijdag is het tweede leerjaar daarom al in quarantaine geplaatst. De kinderen van de verschillende klassen werden tijdens de les niet gemengd, maar vier leerkrachten hebben mogelijk wel een hoog risico contact gehad met de leerlingen. Zij zitten nu preventief in quarantaine. Het gaat om bijna de helft van de personeelsleden. Dat zijn er te veel om de organisatie van de school te kunnen bolwerken. Het schoolbestuur sluit daarom GBS Deurne tot de betrokken leerkrachten uit quarantaine zijn.

Geen acuut besmettingsgevaar

Alle ouders worden persoonlijk door de school op de hoogte gebracht. Het schoolbestuur wacht nog op het advies van de arbeidsgeneesheer over de preventieve quarantaine van de leerkrachten, maar hoogstwaarschijnlijk gaat de school een volledige week dicht. De directie hoopt op maandag 29 maart de school opnieuw te kunnen openen. Ondertussen zullen de leerkrachten vanop afstand lesgeven. Er is geen acuut besmettingsgevaar voor de kinderen, alle maatregelen zijn er nauw opgevolgd.

Scholen

Meer informatie vind je via de website van Onderwijs Vlaanderen. 
Voor specifieke vragen over welke veiligheidsmaatregelen er op de school van jouw kind gelden, neem je contact op met de directie. 

Opvang

Kinderdagverblijf 't Kevertje en de buitenschoolse kinderopvang (t Kliekske/De Kliek) zijn geopend. Voor meer informatie, neem je contact op met de verantwoordelijken. 

Procedure

Kom je terug uit vakantie?

Kom je terug uit een groene zone? Dan moet je helemaal niets extra ondernemen en kan je kind terug naar school gaan. 

Kom je terug uit een oranje zone? Dan bel je je huisarts en volg je de aanwijzingen op. Blijf alert voor ziektesymptomen.

Kom je terug uit een rode zone? Dan ben je verplicht om meteen in zelf-quarantaine te gaan en je huisarts onmiddellijk te contacteren om je te laten testen. 

Hoe weet je welke kleurcode jouw verblijfplaats had?

Kijk dit na via deze link: https://diplomatie.belgium.be/nl
Bij twijfel, neem contact op met jouw huisarts.

 

Wet- en regelgeving

Contact

Buitenschoolse kinderopvang
Hasseltsestraat 30
3290 Diest
België
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:30
13:30 - 16:00
09:00 - 12:30
13:30 - 16:00
09:00 - 12:30
13:30 - 16:00
09:00 - 12:30
13:30 - 16:00
09:00 - 12:30
13:30 - 16:00

Contact

Flankerend Onderwijs
Huis 30
Hasseltsestraat 30
3290 Diest
België