Infonamiddag valpreventie en woningaanpassing

Infonamiddag valpreventie en woningaanpassing

 

Valpartijen komen vaak voor bij ouderen. Eén op drie 65-plussers in Vlaanderen valt minstens één keer per jaar. Eén derde onder hen valt zelfs meer dan één keer per jaar. Een valpartij kan ernstige gevolgen hebben zoals verstuikingen, snijwonden of een breuk. Maar ook psychologisch kan een val je 'breken'. Na een val ben je soms angstig om nog een keer te vallen, je zelfvertrouwen wankelt en je wordt afhankelijker van de mensen rondom je.  Bovendien, hoe ouder je wordt, hoe groter de kans op een val.

 

Gelukkig kan je heel wat doen om het risico op een val te verkleinen. De allerbelangrijkste tip: blijf in beweging, met aandacht voor je veiligheid.

 

Omdat we valpreventie belangrijk vinden, nodigen we jullie ook graag uit voor een infonamiddag rond valpreventie tijdens de Week van de Valpreventie. Deze activiteit zal doorgaan op dinsdag 24 april 2018 van 13u00 tot 16u in Lokaal Dienstencentrum Tarsenaal (Hasseltsestraat 29, 3290 Diest, naast het ziekenhuis).

 

Wil je graag meer informatie over deze activiteit? Neem dan contact op met het woonloket of de seniorenwerking van het OCMW.

 

Contact