Dag van de zorg

Dag van de zorgHet OCMW en de stad Diest zetten erg in op zorg. Zorg heeft een groot maatschappelijk belang voor alle mensen, jong en oud. Dag van de Zorg organiseert in 2018 een volledige Week van de Zorg van 12 t.e.m. 18 maart. Tijdens de  week van de zorg zetten de stad en het OCMW Diest hun deuren voor jou open. Kom dus zeker een kijkje nemen!


Op woensdag 14 maart kunnen de buren komen gluren in de buitenschoolse kinderopvang (BKO).

  • In de BKO van Diest is er een samenwerking met WZC 'De Ezeldijk': samen knutselen en koffieklets.

  • In de Kliek is er een samenwerking met de buren (appartementsgebouw) en de dagelijkse parkbezoekers: samen koekjestaart  maken, optreden en koffieklets.

  • In  de BKO van Molenstede is er een samenwerking met de buurtbewoners en grootouders: gezelschapsspelen, wafelbak en koffieklets.

  • In de BKO's van Deurne, Vleugt en Schaffen is er een samenwerking met de seniorenwerking: knutselen, spelletjes en koffieklets.

Op donderdag 15 maart 2018 van 14u tot 16u zet het kinderdagverblijf 't Kevertje de deuren open voor de buurt. Alle buurtbewoners, waaronder het woon-zorgcentrum st. Augustinus, kunnen die dag een bezoekje brengen aan het kinderdagverblijf in werking. In de polyvalente zaal zal dan een tasje koffie aangeboden worden door onze buren van het Beverbeekhuis.


Op vrijdag 16 maart 2018 geven de thuisdiensten van het OCMW speciale aandacht aan alle mantelzorgers. Ze willen een steun zijn voor iedereen die de zorg opneemt of in de toekomst zal opnemen voor een familielid, buur of kennis en hen laten weten dat ze er niet alleen voor staan. In het lokaaldienstencentrum Het Tarsenaal (bevindt zich in het gebouw van de thuisdiensten, links van het ziekenhuis in de Hasseltsestraat) is iedereen welkom van 14u tot 16u. De werking van de thuisdiensten zal hier worden voorgesteld aan de hand van info en getuigenissen van hulpvragers, mantelzorgers, verzorgenden, poetshulpen, en vrijwilligers. 


Buiten het eigen aanbod van het OCMW en de stad Diest zijn er in Diest nog vele andere actoren actief rond zorg.

Ben je benieuwd waar er in Diest nog activeiten zijn tijdens de week van de zorg, kijk dan snel op dagvandezorg.be

Contact