Repair Café op 12 maart

Is je kledingstuk, ketting of boormachine stuk? Laat ze reanimeren tijdens het Répair Café! Op zondag 12 maart is iedereen welkom van 13.30 tot 17u in Den Amer.

In de kleine zaal van Cultuurcentrum Den Amer, Nijverheidslaan 24, halen vrijwilligers hun reparatiekunsten op 12 maart  opnieuw boven om jouw spullen een tweede leven te schenken. Onze handige repairders herstellen die dag immers spullen die stuk zijn. Dit gaat van kleding, elektrische apparaten, naaimachines, kleine meubels, computers, servies tot speelgoed.

De deuren en inschrijvingsstand openen om 13.30 uur.

 

Los van het herstellen is iedereen vrijblijvend welkom om een kijkje te nemen. Dus laat iets herstellen, geniet van een hapje, koffie of een drankje of volg een workshop.

Workshops voor groot en klein!

Workshop: Lang leve Klein Elektro

Elektrische apparaten gaan vandaag de dag veel sneller stuk. Hoe kan je ze toch van een langer leven voorzien? Netwerk Bewust Verbruiken biedt een workshop op maat aan. Een reparateur vertelt hoe de vork in de steel zit en demonstreert eenvoudige aankoop-, onderhoud- en hersteltips. Veel voorkomende problemen bij mixers, drogers, strijkijzers, … komen aan bod. Je mag ook zelf een klein - al dan niet defect - huishoudelijk elektroapparaat meebrengen voor tips op maat.

Deze workshop kost vijf euro en vindt plaats van 13.30 tot 16.30 uur, schrijf vooraf in via repaircafediest@hotmail.com.

Workshop: zeefdruk

Zeefdrukkers van Sojo bieden alle bezoekers een interactieve doe-het-zelf-ervaring aan zodat je een leuk aandenken aan het Repair Café mee naar huis kan nemen. Ter plaatse kan je kiezen uit een aantal ontwerpen die je op een T-shirt, rompertje of ander stuk textiel kan (laten) drukken. Dat mag je zelf meebrengen (liefst lichte kleuren). Er zal ook wat basis textiel ter plaatse aangeboden worden. De workshop zeefdrukken vindt doorlopend plaats.

Workshop: juwelen maken met gerecycleerd materiaal

18 jaar geleden werd Magda Craninckx gebeten door de creatieve microbe. Ondertussen werkt ze met verschillende oude en nieuwe materialen of combinaties. Op het Repair Café geeft ze een workshop 'juwelen maken'. Ze combineert gerecycleerde materialen zoals fietsbanden met parels … Een workshop die doorlopend door zowel kinderen als volwassenen gevolgd kan worden.

Workshop voor kinderen door spelotheek Kleine Klaas

In het mini 'repair caféetje' kunnen kinderen aan de werkbankjes doorlopend knutselen, tekenen en repareren zoals de groten. In een ander hoekje kunnen groot en klein het bijzonder spelmateriaal voor kindjes met bijzondere noden ontdekken. De vrijwilligers van de spelotheek willen je graag verwennen met hun super lekkere zelfgebakken koekjes, de voorraad was vorige keer meteen op… De opbrengst gaat naar de werking van de spelotheek.

En wat nog meer?

  • Onze naaimachinespecialisten Willy en Marina zijn ook weer van de partij voor herstellingen en uitleg over hoe je met een naaimachine werkt,
  • Maryvonne komt allerlei juwelen (slotjes, pareltjes,…) herstellen,
  • LETS Diest is aanwezig met een infostand,
  • Niet-herstelbaar elektronische voorwerpen en inktpatronen kan je deponeren in één van de boxen van vzw Martine Van Camp. Zo steun je hun werking.

Repair Café Diest: praktische info

Zondag 12 maart van 13.30 tot 17 uur

Den Amer (kleine zaal)
Nijverheidslaan 24, Diest

www.repaircafe.be of www.facebook.com/repaircafediest

Ter info

Repair Café Diest is een initiatief van en krijgt de steun van de stad Diest, D'Oranje Giraffen, De Kringwinkel Hageland. Zij werken, zoals je hierboven kan lezen, met plezier samen met andere partners en organisaties om van Diest een gastvrije, leuke, milieuvriendelijke, leefbare stad te maken.

 

Contact

Externe links