werken Peetersstraat/Mariëndaalstraat

De Peetersstraat, Mariëndaalstraat, Mariëndaalplaats en de Nicolas Welterstraat krijgen nieuwe, gescheiden riolering en een nieuw wegdek. De werken daarvoor starten op 6 februari 2017. Tijdens deze werken is op het traject Peetersstraat - Mariëndaalstraat geen doorgaand verkeer mogelijk. De invoering van dubbele richting in de Wolvenstraat maakt een vlotte afwikkeling mogelijk.

 

De straten worden uniform in asfalt aangelegd. De voetpaden krijgen klinkers met licht afhellende randen zodat ze makkelijk toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Extra bomen versterken het aangename karakter van de straten.

 

Aan de scholen wordt door met doordacht gekozen materialen en accentpalen een veilige toegang gecreëerd. Het ontwerp is uitgetekend in overleg met de Katholieke Scholen Diest (KSD). 

 

Het aantal parkeerplaatsen blijft behouden. Tussen de St-Annastraat en de Koningin Astridlaan legt Aquafin ook een noodriolering aan. In de Rozengaard wordt de asfaltlaag vernieuwd.

 

Tijdens deze werken is op het traject Peetersstraat - Mariëndaalstraat geen doorgaand verkeer mogelijk. De invoering van dubbele richting in de Wolvenstraat maakt een vlotte afwikkeling mogelijk.

 

De werken worden uitgevoerd in 2 fasen:

 

  

 

Fase 1 :

  • Nicolas Welterstraat + Mariendaalstraat (tussen Sint-Annastraat en loskade Delhaize) + Mariendaalplaats

  • van 06/02/2016 tot 28/04/2017

 

Fase 2 :

  • Mariendaalstraat (tussen loskade Delhaize en Sint-Janstraat) + Peetersstraat

  • van 02/05/2017 tot 08/09/2017

Deze planning is echter afhankelijk van de weersomstandigheden en mogelijke onvoorziene omstandigheden.

 

Contact