Verhalenfestival De Merode

"Op een dag besloot een Diestse bakker zijn winkeltje te sluiten en zich om te scholen tot heksenmeester. Van heinde en verre kwamen mensen naar de man toe om hen te verlossen van kwalijke hekserij en betoveringen. Maar was de bakker wel echt een machtige tovenaar die de heksen te baas kon, of juist een schaamteloze kwakzalver?"

 

Poster Verhalenfestival De Merode


Dit verhaal en nog veel andere krijg je allemaal te horen op vrijdagavond 24 februari 2017 op de eerste editie van het 'Verhalenfestival De Merode' in Diest. Op drie gezellige locaties rond de Grote Markt nemen lokale vertellers je mee in de spannende en wonderlijke legendes uit het Diests verleden.

 

Biscuiterie Stuckens, taverne De Biertempel (Het Haasken) en café De Kaai, allen gelegen in het centrum van Diest, worden het toneel voor de verschillende vertellingen.

 

De editie in Diest is uitverkocht, blijf je graag op de hoogte van andere activiteiten, stuur dan een mailtje naar cultuurbeleid@diest.be

 

Deze avond kadert in het Verhalenfestival De Merode van 6 Merodegemeenten, het programma van de andere locaties kan je hier raadplegen.

 

Praktische informatie:
Wanneer? vrijdag 24 februari 2017
Hoe laat? start om 20u00 aan Biscuiterie Stuckens (Zoutstraat 5, Diest)
Inkom? € 4 p.p. (in ruil voor consumptiebonnetjes t.w.v. € 6,60)