Online catalogus en Mijn bibliotheek

 

In onze online catalogus kan je boeken, cd's, cd-rom's, en dvd's zoeken en reserveren. Geef je zoekopdracht hierboven in en klik op zoeken.

 

 

 Ga naar Mijn Bibliotheek

 

Handleiding van de catalogus en Mijn Bibliotheek.

 

De catalogus van je bibliotheek steekt in een nieuw kleedje. Informatie zoeken over je favoriete materialen wordt nu nog makkelijker en aantrekkelijker. Maar er zal ook meer te ontdekken zijn. Zo krijg je op basis van je zoekopdracht nu ook relevante links naar UiT-activiteiten in je regio (voorstellingen, workshops,…). Met de nieuwe toepassing 'Mijn bibliotheek' kan je als vanouds online materialen reserveren en uitleningen verlengen. In álle bibliotheken waarvan je lid bent. Maar dat is niet alles. Wil je één handig overzicht van alle bibliotheektransacties van je gezin? Dat kan. Via 'Mijn bibliotheek' kan je de lidmaatschappen van je gezinsleden aan jouw profiel koppelen. Zo krijg je in één oogopslag zicht op alle uitgeleende materialen en kan je boetes vermijden.

 

Wat is 'Mijn bibliotheek'?

'Mijn bibliotheek' is een online toepassing die toelaat om je uitleningen te verlengen en materialen te reserveren. Via mijn bibliotheek krijg je ook toegang tot het digitale krantenarchief en de E-fundels.


 

Hoe je registreren voor 'Mijn bibliotheek'?

Je registreren is absoluut noodzakelijk om gebruik te kunnen maken van de huidige en toekomstige toepassingen en voordelen. In enkele eenvoudige stappen is deze eenmalige registratie echter gauw gebeurd.

 1. Surf naar de catalogus van de bibliotheek http://diest.bibliotheek.be
 2. Klik bovenaan het scherm op de knop 'Mijn bibliotheek'
 3. Je komt terecht op het beginscherm van 'Mijn bibliotheek'
 4. Hou de kaart van je bibliotheek bij de hand en klik op Registreren.
 5. Bevestig je lidmaatschap bij de bibliotheek door het nummer onder de barcode op je bibliotheekkaart en je paswoord in te geven. Je paswoord is standaard je familienaam in kleine letters zonder spaties en speciale tekens (bv. vandevelde i.p.v. Van de Velde), tenzij je dit reeds veranderde. Als je je paswoord vergeten bent, kan het bibliotheekpersoneel je verder helpen.
 6. Klik op Volgende.
 7. Maak een gebruikersprofiel aan door enkele gegevens in te vullen (gebruikersnaam, e-mailadres, woonplaats, geslacht, geboortedatum, paswoord). Je dient ook akkoord te gaan met de gebruikersvoorwaarden.
 8. Klik op Profiel aanmaken.
 9. Je krijgt een bevestiging van je registratie. Klik op Ga verder naar je uitleningen om de toepassing te gebruiken.
 10. Als je lid bent van meerdere bibliotheken, kan je deze lidmaatschappen ook aan je profiel toevoegen. Klik hiervoor op Voeg nog een lidmaatschap toe.
 11. Als je de uitleningen van je gezinsleden in je eigen profiel wil beheren, kan je ook deze lidmaatschappen toevoegen. Klik hiervoor op Voeg nog een lidmaatschap toe. Hou de bibliotheekkaart van het gezinslid bij de hand. Bevestig het lidmaatschap door het nummer onder de barcode op de bibliotheekkaart en het paswoord van je gezinslid in te geven. Als je gezinslid het paswoord vergeten is, kan het bibliotheekpersoneel je verder helpen.
 12. Bij je volgende bezoek aan Mijn bibliotheek kan je aanmelden met je zelf gekozen gebruikersnaam en paswoord.

 

Wil je meer weten?

Meer info in de bibliotheek of op mijn.bibliotheek.be

 

Contact