Blue Bike kost vooraan 1 euro

Vanaf 1 april 2016 kan je een Blue-bike fiets ontlenen voor slechts 1 euro per dag in Diest. Een rit met een Blue-bike fiets kost normaal 3€. De stad Diest en de Vlaamse Overheid komen elk voor 1 euro per rit tussenbeide.

Stad Diest sloot hiervoor een overeenkomst af met de N.V. Blue-mobility. Ze wil hiermee de combinatie tussen fiets en openbaar vervoer promoten. Nu worden de Blue-bike fietsen in Diest zo'n 400 keer per jaar gebruikt. De stad wil met de derdebetalersregeling het gebruik verdrievoudigen.

 

De Blue-bike fietsen vind je al in 44 NMBS stations, verspreid over gans België, ideaal om na je treinreis tot op je bestemming te fietsen. In Diest staan de fietsen opgesteld aan het fietspunt in het station. Momenteel staan er 8 fietsen.

 

De blauwe deelfiets is perfect geschikt als natransport voor trein- of busreizigers om op hun eindbestemming te raken. De stad Diest wil het gebruik van Blue Bike aanmoedigen in haar streven naar zo veel mogelijk duurzame verplaatsingen. Zo zal de stad via een derdebetalersregeling 1 euro per uitleenbeurt bijdragen. De Vlaamse overheid doet hetzelfde, zodat de gebruiker per uitleenbeurt in plaats van 3 euro slechts 1 euro betaalt (naast het abonnementsgeld van 10 euro per jaar.)

 

Als promotie bij de lancering kunnen leden van Blue-Bike een smartphone-houder voor op de Blue Bike komen ophalen op het stadhuis. Dankzij deze smartphone-houder kan je veilig fietsen terwijl je de route nog in de gaten kan houden en ook handsfree bellen wordt zo mogelijk.

 

Contact

Externe links