Diest huldigt kampioenen

Bekijk de foto's van de kampioenenviering

 

De grote zaal van Den Amer liep donderdagavond vol voor de huldiging van de sportkampioenen van 2012. Ook dit jaar verzamelden meerdere Diestse sporters en sportclubs een gewestelijke, provinciale, Vlaamse of nationale titel. Meer dan 200 kampioenen werden in de bloemetjes gezet voor hun sportprestatie.

 

En ook internationaal doen de Diestenaren het uitstekend. Zo veroverde Turnster en jong talent Kaat Wyers (13) op de Academic Cup in Sophia goud in de all round finale. Op het internationaal ritmiek Tornooi in het Noorse Bergen versloeg ze de Oekraïense Sitnikova en pakte ze gouden medailles met haar oefeningen met hoepel en bal. Kaat is iemand met een enorm doorzettingsvermogen en passie voor ritmiek. Ze legt de lat voor zichzelf zeer hoog en wil steeds beter worden.

 

De Para's Schaffen Team HayaBusa behoren tot de absolute wereldtop op het gebied van skydiven. Ook 2012 was voor hun een erg succesvol jaar. Ze wonnen in Tsjechië voor de tweede maal de World Cup en werden voor de derde maal Europees Kampioen skydiven. Op het wereldkampioenschap formatiespringen in Dubai behaalde het HayaBusa-team zilver, een mooie beloning voor het harde werk dat ze al vijf jaar leveren.

 

Hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld de uitreiking van de trofee 'sportprestatie' die naar Marieke, Wielemie, Vervoort ging. Zo goed als alle sportclubs nomineerden Marieke Vervoort, en dit voor haar doorzettingsvermogen en haar behaalde prestaties. Haar palmares voor 2012 oogt dan ook indrukwekkend: wereldrecordhouder op de 100, 200 en 400 meter. Europees record op de 100 meter en daarbovenop brak ze op de 800 meter het 7 jaar oude wereldrecord van Lisa Franks uit Canada. En als kers op de taart schitterde Marieke op de Paralympics in Londen. Wielemie pakte zilver op de 200 meter rolstoelsprint in haar categorie (T52). En op de 100 meter deed Marieke het nog beter. In een bomvol stadion onder oorverdovend gejuich pakte ze de gouden medaille in een nieuw paralympisch record. Bij haar thuiskomst uit Londen werd ze getrakteerd op een heus volksfeest op de Grote Markt van Diest. De Diestenaren zijn trots op Marieke Vervoort, niet alleen voor haar fenomenale sportieve prestaties, maar ook voor de positieve manier waarop ze in het leven staat.

 

Maar ook haar hond en trouwe metgezel Zenn viel in de prijzen. Zenn kreeg de prijs van sportverdienste. De bloemen werden vervangen door voeding, een speeltje en snoepjes.

 

De avond werd afgesloten met een optreden van de Mark Bellen band die speciaal voor Marieke een nummer schreef 'Sweet Wielemie' op de tonen van Neil Diamonds Sweet Caroline.